You are currently viewing Dyrk yoga derhjemme

Dyrk yoga derhjemme

  • Post author:
  • Post category:Blog

 

I øjeblikket er yoga en kæmpe trend i Danmark, og med de mange sundhedsmæssige fordele, der er ved at dyrke yoga, så er der ingen grund til at yoga skulle blive upopulært lige foreløbig. Yoga forbedrer din balance, din smidighed, din holdning, og det opbygger muskler. Yoga beskytter også din rygrad og booster dit immunsystem. Dyrker du yoga, sover du bedre, er mere selvsikker og glad. Hellere end at liste sundhedsfordele op, er det vist lettere bare at sige det kort: Yoga er kommet for at blive.

Til gengæld kan det godt være dyrt at gå til de hippe yogatimer i dit fitnesscenter, og det kan være tidskrævende. Heldigvis er det såre simpelt at dyrke yoga derhjemme. Det kræver nærmest intet udstyr, og så kan du spare turen til fitnesscenteret.

En, to, tre yogamåtte

Det eneste du reelt set har behov for, når du skal dyrke yoga derhjemme, er en yogamåtte. De fås både dyre og billige, men vigtigst af alt er at du finder en yoga-måtte, der er non-slip, så den ikke skøjter rundt på gulvet og du ved brug skøjter med. Andre ting der også er gode til en svedig yoga-session i hjemmet, er et håndklæde. Hvis du har en tendens til svedige hænder og glider, når du fx udfører en downward-facing dog, så kan et lille håndklædet bruges oven på yogamåtten, så dine hænder står sikrere. Derudover kan der til nogle balancer også være behov for de såkaldte yogablokke, men i de fleste tilfælde kan de også udelades.

Medmindre du er en supererfaren yogaudøver, så har du nok brug for lidt vejledning, når det kommer til selve yogaen. Til det findes der en masse forskellige apps med yogaprogrammer, både nogle der er billige, dyre og endda gratis. Her gælder det blot om at finde de programmer, der passer bedst til dig. Om det så er pris, variation, intensitet eller træningens varighed, der er det vigtigste for dig.

Udforsk haven med en mindful omgang yoga

Et alternativ til yoga i hjemmet er at folde yogamåtten ud i haven på græsset. Er vejret godt, kan det være en skøn forandring og lægge op til en mere mindful omgang yoga, hvor man måske ikke engang har lyst til at sætte musik på. Haven er nemlig fuld af lyde og sandsynligvis en hel del flottere med alt det grønne end din stue, og en god udsigt kan kun gøre din yoga-træning endnu bedre.

 

 

yoga-derhjemme