En sommer i haven

  • Post author:
  • Post category:Blog

Vi har herhjemme ikke brugt haven og de mange muligheder den rummer til fulde de senere år fordi der ikke har været et naturligt samlingspunkt. Det har vi denne sommer fået rodet bod på med et nogle nye havemøbler. Med disse nye havemøbler har vi haft et oplagt sted at slå os ned i haven på terrassen. Det har været dejligt at vi har kunne lave ting sammen og nydt sommeren. Havemøblerne har helt klart været centrum for sjov og ballede, brætspil, grillaftener, middage og hyggestunder med en god flaske vin.

 

Møblerne er flotte men har på ingen måde kostet en formue – tværtimod fandt vi nogle billige havemøbler og så straks mulighederne for hyggelige stunder i dem. Og de har så sandelig indfriet vores forventning. Selvom de står ude og er ganske udsat for vind og vejr, på den sydvendte terrasse, står de stadig flotte som da vi købte dem. Vi fik god rådgivning i forbindelse med valget og vejledning til at pleje dem, da de er at træ. Helt præcist er de af den canadiske træsort elm. Vi købte ædeltræsolie- og rens med for at give dem optimal beskyttelse mod sol og vand.

Du kan med sikkerhed også finde nogle gode billige havemøbler her: https://www.havemoebelshoppen.dk/index.php/

Have jord plante

Denne sommer har jeg mødt tidligt på arbejde af 2 årsager. Den ene er at solen selvfølgelig står tidligt op og jeg nyder at tage en stille kop kaffe om morgenen på terrassen i de nye havemøbler mens jeg vågner og bliver frisk i mit eget tempo og gør mig mentalt klar til at tage af sted. Den anden årsag er at så kan jeg gå tidligere og komme hjem og ud og nyde det gode vejr og have. Jeg har fået ordnet en masse i haven de seneste par måneder. Roserne er blev nippet, og sat op i rosenstativ, stauderne har jeg fået rigtig flotte, frugttræerne har jeg podet og glæder mig til at følge de næste mange år.

 

Det er ikke kun blevet til arbejde i haven – jeg har også taget tid til mig selv. Det har været tid med en god roman eller let læsning i et magasin. Det har også været ren afslapning i liggestolen, eller på et tæppe på græsplænen med en kold danskvand med citrus, eller en hurtig smoothie med bær fra fryseren, banan og lidt youhurt.

 

I urtehaven er der også sket ting og sager. Vi har fået bygget højbede med spagnum, som giver et fremragende vækstgrundlag for de grøntsager vi har plantet. Det drejer sig om porrer, hvidløg, gulerødder, kartofler, og persille.

På trods af den tørre sommer har planterne klaret sig, grundet den næringsrige spagnum tilsat kalk for at øge ph-værdien. Spagnum kan rumme meget vand, som planter kan suge når de har brug for det.

Når havearbejdet har taget overhånd har jeg været god ved mig selv og taget en stund i de nye havemøbler, og nydt solens eftermiddags lys og varme. Jeg har lagt benene op og grebet fat i hvilen roman jeg nu var i gang med og kunne nå at læse et kapital eller 2 inden aftensmaden skulle laves.